IZAZVALA NEGATIVNE REAKCIJE

Olbrajt "oštro" pozvala žene da glasaju za Klinton: "U paklu je rezervisano posebno mjesto..."

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba da pomognu i drugoj ženi koja želi da se uključi u trku za izbor predsjednika SAD, bivšoj direktorki "Hjulit Pakarda" Karli Fjorini, dok su drugi izrazili čuđenje zašto bi žena morala da glasa za ženu, umjesto da ima slobodu da izabere na osnovu ideja koje te žene zastupaju
109 pregleda 8 komentar(a)
Medlin Olbrajt, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Medlin Olbrajt, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2016. 10:27h

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt uputila je na predizbornom skupu podrške Hilari Klinton oštru poruku mladim ženama koje ne planiraju da na predstojećim predsjedničkim izborima glasaju za Klintonovu, objavili su američki mediji.

"Imajte na umu. U paklu je rezervisano posebno mjesto za žene koje ne pomažu drugim ženama", rekla je Olbrajtova na skupu u Nju Hempširu, što je u sali pozdravljeno aplauzom, ali je na socijalnim medijima reakcija ipak bila puno negativnija, preneo je "Volstrit džurnal".

Taj list navodi da, kad se pušta u vidu kratkog video snimka ili se pročita u vidu kratke poruke na Tviteru, izjava Medlin Olbrajt zvuči gotovo kao prijetnja drugim ženama: "Pomozite Hilari Klinton ili vam se loše piše."

Neki komentatori su se na društvenim mrežama zapitali da li treba da pomognu i drugoj ženi koja želi da se uključi u trku za izbor predsjednika SAD, bivšoj direktorki "Hjulit Pakarda" Karli Fjorini, dok su drugi izrazili čuđenje zašto bi žena morala da glasa za ženu, umjesto da ima slobodu da izabere na osnovu ideja koje te žene zastupaju.

Medlin Olbrajt, koja je bila državna sekretarka u vreme dok je na mjestu predsjednika bi Hilarin suprug Bil Klinton, u izjavi u Nju Hempširu je zapravo citirala samu sebe, budući da je tu rečenicu prvi put izgovorila u govoru 2006. godine.

Portparol Hilari Klinton Nik Meril je, pošto je izjava Olbrajtove oštro kritikovana na društvenim medijima, izjavio da je ona tu rečenicu rekla "bukvalno već više stotina puta".

Preporučujemo za Vas