Klinton i Sanders u prvoj jedan na jedan debati

Klinton je sinoć rekla da su njoj i Sandersu zajednički "vrlo važni progresivni ciljevi", ali da je ona jedina u stanju da ih ostvari
4 komentar(a)
Hilari Klinton, Berni Sanders, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Berni Sanders, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2016. 08:07h

Kandidati za demokratsku predsjedničku nominaciju, Hilari Klinton i Berni Sanders, imali su prvu jedan na jedan TV debatu.

Klinton je za Sandersa rekla da je idealista koji nije u stanju da obavi posao, dok je senator Sanders bivšu prvu damu i državnu sekretarku optužio da je suviše vezana za establišment da bi sprovela prave promjene, navodi BBC.

Debata u saveznoj državi Nju Hempšir prva je poslije tijesne pobjede koju je prije dva dana Klinton imala u Ajovi nad neočekivano jakim suparnikom Sandersom, na prvim izborima za demokratsku predsjedničku nominaciju.

Klinton je sinoć rekla da su njoj i Sandersu zajednički "vrlo važni progresivni ciljevi", ali da je ona jedina u stanju da ih ostvari.

"Želim da zamislim zemlju u kojoj su ljudi adekvatno plaćeni za svoj posao, u kojoj svi imaju zdravstvenu zaštitu, ali ne dajem obećanja koja ne mogu da ispunim", rekla je Hilari Klinton.

Sanders je upotrebio jednu od svojih omiljenih karata protiv Klintonove, podsjetivši da je ona podržala rat u Iraku, dok je bivša državna sekretarka dovela u pitanja iskustvo senatora u oblasti spoljne politike.

Debata je održana pet dana uoči drugih stranačkih izbora koji će biti u Nju Hempširu na kojima bi, prema istraživanjima, senator iz Vermonta imao prednost u odnosu na Hilari Klinton.

Prema posljednoj anketi, Kinton bi u trci za nominaciju u sjevernoj američkoj državi osvojila 38 odsto, a Berni Sanders 58 odsto glasova.

Bonus video: