Slon pregazio škotskog turistu na Tajlandu

Tajlandski mediji izvještavaju da se slon uznemirio nakon što je njegov trener sišao iz sjedla kako bi uslikao škotske turiste. Policija navodi da je moguće da su veoma visoke temperature uticale na 13-godišnjeg slona
0 komentar(a)
slon Tajland, Foto: Reuters
slon Tajland, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.02.2016. 12:26h

Škotskog turistu pregazio je slon kojeg je jahao sa svojom 16-godišnjom pastorkom na jednom od najpoznatijih tajlandskih ostrva Samui, saopštila je danas policija u Bangkoku.

"Slon je odbacio Gareta Krova i njegovu pastorku Elid Hugs sa svojih leđa, tokom šetnje u ponedjeljak. Životinja je izgazila nesrećnog Škota do smrti", izjavio je lokalni šef policije Rotjanart Kievjan.

Tajlandski mediji izvještavaju da se slon uznemirio nakon što je njegov trener sišao iz sjedla kako bi uslikao škotske turiste. Policija navodi da je moguće da su veoma visoke temperature uticale na 13-godišnjeg slona.

Trener i tinejdžerka prebačeni su u bolnicu zbog lakših povreda i ugruvanosti. Slon je uspavan sredstvima za smirenje nekoliko sati nakon napada.

Procjenjuje se da Tajlandu živi oko 4.000 pripitomljenih slonova, dok ih oko 2.500 živi u divljini. Ove životinje su nacionalni simbol Tajlanda i velika turistička atrakcija. Organizacije za zaštitu životinja izrazito su protiv ove vrste eksploatisanja slonova.

Bonus video: