Makedonija: U kombiju pronađeno 26 ilegalnih migranata

Pri pregledu vozilča, policija je u tovarnom dijelu pronašla tri ilegalna migranta iz Pakistana, tri iz Irana i 20 iz Pakistana. Svi migranti su privedeni u polcijsku stanicu u gradu Negotino
0 komentar(a)
migranti, Makedonija, Foto: Reuters
migranti, Makedonija, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2016. 18:24h

Makedonska policija je u kombiju "ford tranzit" pronašla 26 ilegalnih migranata, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Kombi je zaustavljen na autoputu na naplatnoj stanici "Gradsko", u centralnoj Makedoniji, dvadesetak kilometara jugoistočno od Velesa.

Pri pregledu vozilča, policija je u tovarnom dijelu pronašla tri ilegalna migranta iz Pakistana, tri iz Irana i 20 iz Pakistana. Svi migranti su privedeni u polcijsku stanicu u gradu Negotino.

Vozilom skopskih registarskih tablica je upravljao dvadesetogodišnji T. A. iz Velesa protiv kojeg je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je krijumčario migrante, a sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor u trajanju od osam dana.

Makedonija je od 19. novembra počela da sprovodi preporuke EU da propušta samo izbjeglice iz ratom zahvaćenih zona, odnosno iz Sirije, Avganistana i Iraka. Ostali migranti imaju tretman ekonomskih izbjeglica i njima nije dozvoljeno da produže takozvanom balkanskom rutom ka zemljama EU.

Bonus video: