PODRŽALI KANDIDATE ZA NOMINACIJU

Njujork Tajms uz Klintonovu i Kejsika

"Gospodin Berni Sanders nema širinu iskustva niti političke ideje koje gospođa Klinton nudi"
2 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2016. 20:40h

Urednički odbor "Njujork tajmsa" podržao je kao kandidate za predsjedničku nominaciju Demokratske i Republikanske stranke, Hilari Klinton i Džona Kejsika, nazivajući Klintonovu jednom od "najkvalifikovanijih predsjedničkih kandidata u modernoj istoriji".

"Gospodin Berni Sanders nema širinu iskustva niti političke ideje koje gospođa Klinton nudi", navodi se u saopštenju odbora.

Odbor, međutim odaje priznanje senatoru iz Vermonta Sandersu, glavnom rivalu Klintonove u Demokratskoj stranci za predsjedničku nominaciju, za ukazivanje na ključne probleme kada je riječ ekonomskoj jednakosti i spoljnoj politici, prenio je Rojters.

Urednički odbor je kritikovao Klintonovu da je prebrzo predložila upotrebu vojne sile u inostranstvu, ali je dodao da bi ona bila bolji vojni lider nego bilo koji od njenih rivala iz redova republikanaca.

Kejsik, guverner Ohaja, "jedini je mogući izbor za republikance umorne od ekstremizma i manjka iskustva koje je prikazano u ovoj (predizbornoj) trci", naveo je odbor.

Vodeći kandidat republikanaca Donald Tramp nema iskustva po međunarodnim pitanjima niti interesovanja da o njima nauči, dok je Ted Kruz spreman da "kaže bilo šta kako bi pobijedio", dodaje se u saopštenju.

Jedan od najvećih američkih listova pružio je podršku Klintonovoj i 2008. kada je njen rival u trci za predsjedničku nominaciju bio aktuelni šef države Barak Obama.

Veliki broj uticajnih medija ima praksu transparentnog podržavanja političkih kandidata, praksu koja je rijetko prisutna u tom obliku na Balkanu. Iako se svi koji se bave medijima slažu da ne može ni postojati u potpunosti objektivan medij, većina ovdašnjih medija se odlučuje za predstavu pune objektivnosti uz praksu pune pristrasnosti.

Preporučujemo za Vas