Erdogan u nedjelju kreće na turneju po zemljama Južne Amerike

To će biti prva posjeta jednog turskog predsjednika Peruu i Ekvadoru. Prvi turski predsjednik koji je posjetio Čile bio je Sulejman Demirel 1995. godine
2 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2016. 15:28h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u nedjelju počinje petodnevnu turneju po zemljama Južne Amerike kako bi ojačao veze Turske s državama tog kontinenta, saopšteno je danas u Ankari.

Erdogan u nedjelju kreće u Čile gdje će boraviti do utorka s kratkom posjetom Peruu poslije čega će boraviti u Ekvadoru, 3. i 4. februara, saopštio je kabinet turskog predsednika.

To će biti prva posjeta jednog turskog predsjednika Peruu i Ekvadoru. Prvi turski predsjednik koji je posjetio Čile bio je Sulejman Demirel 1995. godine.

Erdogan će s tamošnjim zvaničnicima razgovarati o regionalnim i međunarodnim pitanjima, kao i o jačanju ekonomskih veza između Turske i Latinske Amerike.

Analitičari su ocjenili da Turska želi da proširi svoje partnerstvo van svoje tradicionalne interesne zone na Bliskom istoku i na Balkanu.

Prema njihovim ocjenama, neobičan je rastući kulturološki uticaj Turske na Latinsku Ameriku, gdje se sve više prikazuju turske sapunice na kontinentu poznatom po svojim sapunicama popularnim širom svijeta.

Bonus video: