Turska: Na sirijskoj granici privedeni pripadnici IS i djeca

"Uhvaćena su 23 čovjeka za koje se sumnja da su članovi terorističke grupe IS, kao i 21 dijete", navodi se u saopštenju turske vojske, koja nije navela više detalja
1 komentar(a)
Islamska država, Foto: Reuters
Islamska država, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2016. 13:47h

Turske snage privele su na granici sa Sirijom 23 osobe za koje se sumnja da su pripadnici Islamske države i uhvatile 21 dijete koje je pokušalo da ilegalno pređe granicu sa Sirijom, saopštila je danas turska vojska.

Pripadnici IS, za koje nije objavljeno iz kojih su zemalja, uhvacćeni su sinoć dok su pokušavali da uđu na teritoriju okruga Elbejli, u jugoistočnoj turskoj provinciji Kilis, prenijela je agencija AFP.

"Uhvaćena su 23 čovjeka za koje se sumnja da su članovi terorističke grupe IS, kao i 21 dijete", navodi se u saopštenju turske vojske, koja nije navela više detalja.

Turskoj su u posljednjih godinu dana njeni partneri sa Zapada više puta poručili da intenzivira napore za zaustavljanje prelaska džihadista preko tursko-sirijske granice.

Nakon niza terorističkih napada u Turskoj posljednjih mjeseci, koje se pripisuju IS, zvanična Ankara je preduzela konkretne mere za jačanje bezbjednosti na granici, dok vojska gotovo svakodnevno saopštava da je zarobila militante IS.

Bonus video: