Obama: Tramp se obraća strahovima ljudi

Potpredsjednik Džo Bajden rekao je da misli da je moguće da Tramp pobijedi na predsjedničkim izborima, ali da se nada će se milijarder uozbiljiti i naučiti kako funkcioniše država u spoljnoj i unutrašnjoj politici
2 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2016. 14:26h

Američki predsjednik Barak Obama kritikovao je danas kandidata za predsjedničku nominaciju republikanaca Donalda Trampa i naveo da on vodi kampanju za Bijelu kuću zasnovanu na "prostim rješenjima i traženju žrtvenog jarca".

U intervjuu za televiziju NBC, Obama je rekao da se Tramp obraća strahovima ljudi i neizvjesnosti zbog budućnosti.

Upitan koliko bi trebalo ozbiljno shvatiti Trampa koji prema anketama ubjedljivo vodi među republikancima, Obama je rekao: "Pričajmo ako pobijedi".

Obama je priznao da su SAD podjeljenije nego što je obećao da će biti. Upitan da li se osjeća odgovornim zbog toga, Obama je rekao da je to za žaljenje ali da "ne može biti ponosniji" na svoja dostignuća tokom sedam godina vodđnja SAD.

Potpredsjednik Džo Bajden, koji se takođe pojavio u emisiji, rekao je da misli da je moguće da Tramp pobijedi na predsjedničkim izborima, ali da se nada će se milijarder uozbiljiti i naučiti kako funkcioniše država u spoljnoj i unutrašnjoj politici.

Bonus video: