Najmanje 12 djece povrijeđeno u Bangkoku

Sanit je dodao da će policija podnijeti krivičnu prijavu protiv vlasnika kompanije koja je postavila šator, koji bi mogao da se suoči s kaznom od tri godine zatvora i 165 dolara
0 komentar(a)
Bangkok djeca, Foto: Reuters
Bangkok djeca, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2016. 12:33h

Najmanje 16 osoba je povrijeđeno, većinom djeca, u jednom tržnom centru u Bangkoku, kada se na njih srušio šator na jednom događaju na otvorenom prostoru, saopštili su zvaničnici.

Uzrok incidenta koji se dogodio u tržnom centru Siam Paragon bio je jak vjetar koji je srušio šator, rekao je v.d. šefa policije u Bangkoku Sanit Mahatavorn.

Među povrijeđenima je najmanje 12 djece, uzrasta od šest do devet godina, koja su bila na događaju kojem je prisustvovalo desetine ljudi povodom Dana djeteta na Tajlandu, kazali su zvaničnici.

Sanit je dodao da će policija podnijeti krivičnu prijavu protiv vlasnika kompanije koja je postavila šator, koji bi mogao da se suoči s kaznom od tri godine zatvora i 165 dolara (6.000 baht).

Tržni centar Siam Paragon objavio je saopštenje u kojem se, u ime organizaora, "sa žaljenjem izvinjava" zbog incidenta u kojem je povrijeđeno 16 osoba.

Dodaje se da su organizatori, među kojima je nekoliko tajlandskih kompanija, poslali povrijeđene osobe u bolnicu, a da je zadržano samo dvoje.

Bonus video: