Australija: U požaru uništeno stotinu kuća

Šumski požar, koji je već uništio 53.000 hektara zemlje ove sedmice, u četvrtak veče je zahvatio Jarlop, u kojemu živi 545 ljud
0 komentar(a)
Australija požar, Foto: Reuters
Australija požar, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2016. 08:16h

Veliki šumski požar u zapadnoj Australiji uništio je gotovo stotinu domova, a tri osobe su nestale u vatrenoj stihiji koja je poharala mjesto Jarlop južno od Perha, saopštili su zvaničnici.

"Smatram da smo imali katastrofalne gubitke u Jarlopu", rekao je komandir za hitne službe u zapadnoj Australiji Vejn Gregson.

Šumski požar, koji je već uništio 53.000 hektara zemlje ove sedmice, u četvrtak veče je zahvatio Jarlop, u kojemu živi 545 ljudi. Oko 95 kuća je uništeno zajedno sa kancelarijom pošte, trgovinama i vatrogasnom stanicom, prenijeli su lokalni mediji.

"Požar se oteo kontroli.... a nakon toga je poharao sve pred sobom, bilo je prilično zastrašujuće", rekao je dobrovoljni vatrogasac Džesi Pucio za ABC.

Požar u zapadnoj Australiji posljednji je u seriji požara koji su pogodili djelove zemlje zbog vrućeg i suvog vremena.

Četiri osobe su poginule u nizu šumskih požara u zapadnoj Australiji u novembru, dvije osobe su poginule u požarima u južnoj Australiji, a više od stotinu domova uništeno je u požarima na Božić u državi Viktoriji.

Bonus video: