Južna Koreja podigla nivo vojne pripravnosti duž granice

Južna Koreja najavila je da će sjutra, preko velikih zvučnika postavljenih uz granicu sa Sjevernom Korejom, ponovo početi da emituje propagandni programa kao odgovor na najnoviji test hidrogenske bombe koji je izvršio Pjongjang
1 komentar(a)
Južnokorejski vojnici, Foto: Beta/AP
Južnokorejski vojnici, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.01.2016. 17:12h

Južna Koreja podigla je danas nivo pripravnosti na najviši stepen na tačkama duž granice sa Sjevernom Korejom, gdje će sjutra ponovo početi da emituje propagandni program preko zvučnika prema Sjevernoj Koreji, javio je Rojters pozivajući se na korejsku agenciju Jonhap.

Južna Koreja najavila je da će sjutra, preko velikih zvučnika postavljenih uz granicu sa Sjevernom Korejom, ponovo početi da emituje propagandni programa kao odgovor na najnoviji test hidrogenske bombe koji je izvršio Pjongjang.

Emitovanje programa na velikim zvučnicima postavljenim uz granicu sa Sjevernom Korejom počeće sjutra u podne, izjavio je zvaničnik iz predsjedničke palate, prenio je AFP.

U sklopu dogovora koje su Južna Koreja i Sjeverna Koreja postigle 25. avgusta prošle godine, Seul je prekinuo emitovanje propagande prema Sjevernoj Koreji.

U okviru sporazuma bilo je navedeno da zvučnici neće biti aktivirani "osim ako ne dođe do nenormalne situacije".

Emitovanje propagande je u prošlosti nailazilo na oštre reakcije Sjeverne Koreje, a u avgustu je tim povodom došlo i do razmjene vatre.

Bonus video: