U zemljotresu u Indiji i Bangladešu poginulo 11 osoba

Građani su bježali iz kuća, a spasilačke ekipe pokušavaju da izvuku građane zatrpane u ruševinama radeći u otežanim uslovima zbog nestanka struje i prekida telefonskih i telekomunikacionih linija, prenosi Rojters
0 komentar(a)
Indija, zemljotres, Foto: Reuters
Indija, zemljotres, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2016. 08:15h

U snažanom zemljotresu jačine 6,8 stepeni Ritherove skale koji je pogodio južnu Aziju, najmanje 11 ljudi je poginulo, a gotovo 200 povrijeđeno.

Zemljotres se dogodio juče ujutru 29 kilometara zapadno od Impala, prijestonice indijske države Manipur, na sjeveroistoku zemlje, na granici sa Mjanmarom tokom noći dok su mnogi stanovnici spavali, prenio je Rojters.

Građani su bježali iz kuća, a spasilačke ekipe pokušavaju da izvuku građane zatrpane u ruševinama radeći u otežanim uslovima zbog nestanka struje i prekida telefonskih i telekomunikacionih linija, prenosi Rojters.

Spasioci se trude da nađu radnike za koje se vjeruje da su zatrpani ispod ruševina jedne zgrade u izgradnji, a nisu sigurni koliko bi ih moglo biti.

Letovi se odvijaju normalno sa aerordroma iako je srušen jedan zid na obodu kompleksa a na zgradi terminala se pojavila pukotina.

Stanovnici Bangladeša i Nepala su, takođe, istrčali iz kuća jer se zemljores i tamo osjetio.

Bonus video: