Ramadi: Uhapšeno 30 pripadnika ID koji su pokušali da pobjegnu, oslobođeni civili

"Naše bezbjednosne snage su počele operaciju u kvartu Kaldija u istočnom dijelu Ramadija i uspjeli su da oslobode Poljoprivredni fakultet", rekao je lokalni zvaničnik Hamid al-Dulaimi, koji je dodao da iračke snage od džihadista čiste i druge zone u Iraku
0 komentar(a)
Ramadi, Foto: Reuters
Ramadi, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2016. 19:05h

Iračke snage danas su preuzele kontrolu nad još nekoliko djelova grada Ramadija, odakle su istjerali pripadnike terorističke Islamske države, kako bi oslobodili civile.

Iračka vojska danas je nastavila da obezbjeđuje svoje pozicije u Ramadiju. Centar tog grada oslobodila je prije nekoliko dana od Islamske države, ali u nekim djelovima grada još uvijek ima džihadista.

"Naše bezbjednosne snage su počele operaciju u kvartu Kaldija u istočnom dijelu Ramadija i uspjeli su da oslobode Poljoprivredni fakultet", rekao je lokalni zvaničnik Hamid al-Dulaimi, koji je dodao da iračke snage od džihadista čiste i druge zone u Iraku.

Zvaničnik provincije Anbar Hadi Irzadžij rekao je su bezbjednosne snage uhapsile 30 pripadnika Islamske države, koji su pokušavali da pobjegnu iz Ramadija i da se predstave kao civili.

Ramadi je od maja bio pod kontrolom Islamske države.

Bonus video: