Je li Boko Haram odgovorio predsjedniku Nigerije: U napadima poginulo 80 ljudi

U Majduguriju, prijestonici savezne države Borno, tokom noći je u pucnjavi i eksplozijama život izgubilo najmanje 30 ljudi, dok je povrijeđeno više od 90 ljudi, dok ih je još 20 poginulo jutros u eksploziji bombe ispred jedne džamije, naveo je lokalni zvaničnik Nacionalne službe za vanredne situacije Muhamed Kanar
0 komentar(a)
Nigrija, napad, Foto: Beta-AP
Nigrija, napad, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.12.2015. 07:32h

Borci ekstremističke organizacije Boko Haram izvršili su danas na sjeveroistoku Nigerije napad ručnim protivtenkovskim raketnim bacačima, kao i pomoću bombaša-samoubica, pri čemu je poginulo najmanje 80 ljudi.

U Majduguriju, prijestonici savezne države Borno, tokom noći je u pucnjavi i eksplozijama život izgubilo najmanje 30 ljudi, dok je povrijeđeno više od 90 ljudi, dok ih je još 20 poginulo jutros u eksploziji bombe ispred jedne džamije, naveo je lokalni zvaničnik Nacionalne službe za vanredne situacije Muhamed Kanar.

Pored toga, u napadu dva bombaša-samoubice u Madagaliju, gradu oko 150 kilometara jugoistočno od Majdugurija, poginulo je još 30 ljudi, navode svjedoci, a prenijela je agencija AFP.

Oni dodaju da se radi o dvije žene, koje su se raznijele eksplozivom na autobusnoj stanici oko devet časova izjutra po lokalnom vremenu.

Čini se da ovi napadi predstavljaju odgovor ekstremista na prošlonedjeljnu izjavu predsednika Nigerije Muhameda Buharija da su nigerijske bezbjednosne snage "tehnički dobile rat" protiv Boko Harama i da su oni sada sposobni samo za samoubilačke napade na "meke mete".

Bonus video: