Jevrejski ekstremisti bacili suzavac na palestinsko domaćinstvo

Jevrejski ekstremisti uništavaju ili pale palestinsku imovinu, džamije i vjerska mjesta, kancelarije izraelskih mirovnih aktivista, pa čak i vojne baze. Ti napadi organizovani su kao odmazda za navodne ustupke Izraela prema Palestincima
0 komentar(a)
Zapadna obala džamija, Foto: Reuters
Zapadna obala džamija, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2015. 09:43h

Jevrejski ekstremisti bacili su rano jutros kanistere sa suzavcem i ispisali grafite na hebrejskom jeziku na jednom palestinskom domaćinstvu u Zapadnoj obali, saopštila je izraelska policija.

Portparolka izraelske policije Luba Samri rekla je da je palestinska porodica bila nenaoružana i zatečena na spavanju, a pokrenuta je istraga o tom incidentu.

Jevrejski ekstremisti uništavaju ili pale palestinsku imovinu, džamije i vjerska mjesta, kancelarije izraelskih mirovnih aktivista, pa čak i vojne baze. Ti napadi organizovani su kao odmazda za navodne ustupke Izraela prema Palestincima.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu objavio je nultu toleranciju za te napade, a Izrael je odobrio brojne mjere, uključujući i administrativnu zabranu, kako bi zaustavio taj pokret.

Bonus video: