ISTRAGA U TOKU

Indijca usisao motor aviona na aerodromu u Mumbaju

U aprilu je "Er Indija" punila novinske naslove kada je bila primorana da prizemlji dva pilota nakon što su se posvađali odmah nakon polijetanja
1 komentar(a)
Avion, Foto: Twitter
Avion, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.02.2019. 07:01h

Tehničar aviokompanije "Er Indija" preminuo je nakon što ga je usisao motor aviona u trenutku kada je poletio sa aerodroma u Mumbaju, saopštila je indijska aviokompanija.

Do neobičnog nesrećnog slučaja je došlo sinoć, kada je kopilot aviona punog putnika na letu AI 619 za Hiderabad na jugu Indije pogrešno protumačio signal koji mu je uputilo kopneno osoblje i pokrenuo motor, prenio je AFP.

Motor je usisao tehničara Ravija Subramanijana, koji je stajao odmah pored i istog časa ga usmrtio, prenio je indijski list "Pres trast", pozivajući se na izvore iz "Er Indije", velikog nacionalnog avioprevoznika.

Direktor aviokompanije Ašvani Lohani rekao je da je do nesreće došlo kada je avion počeo da se pomjera unazad, navodi AP.

"Er Indija" je na svom nalogu na Twitteru objavila da je jedan od njenih tehničara preminuo u nesrećnom slučaju na letu AI 619 te da je istraga u toku, ne navodeći šta se tačno dogodilo.

Državna aviokompanija je pogođena nizom tehničkih propusta i drugim neugodnim incidentima, uključujući kašnjenje osoblja na letove, navodi francuska agencija.

U aprilu je "Er Indija" punila novinske naslove kada je bila primorana da prizemlji dva pilota nakon što su se posvađali odmah nakon polijetanja.

Preporučujemo za Vas