Konačni obračun sa Zapadom: Islamisti objavili snimak marša na Rim

U digitalno izmijenjenom snimku se takođe vidi oklopno vozilo IS kako se kreće prema Koloseumu, a muški glas koji čita tekst kaže da će militanti uništiti "krstaška mjesta"
18 komentar(a)
Islamska država video, Foto: Printscreen (Dailymail.co.uk)
Islamska država video, Foto: Printscreen (Dailymail.co.uk)
Ažurirano: 12.12.2015. 13:10h

Džihadisti Islamske države objavili su novi video snimak koji prikazuje apokaliptičnu viziju konačnog obračuna sa Zapadom, a jedna od scena prikazuje džihadiste kako napreduju prema rimskom Koloseumu.

Centralna ideja tog uznemirujućeg video snimka, koji nosi naslov "Sastanak u Dabiku", jeste smrtonosna bitka za svjetsku dominaciju, u kojoj bi se pristalice IS-a, kako vjeruju, u italijanskoj prestonici borile sa "krstašima" sa Zapada, prenio je britanski "Dejli mejl".

Video snimljen u Iraku prikazuje vojnike IS kako izleću iz oklopnih vozila i otvaraju vatru na zamišljene mete koje predstavljaju specijalne snage protivničke vojske.

Pored toga, video sadrži bizarnu scenu u kojoj jedan džihadista pokušava da izgleda dostojanstveno jašući na konju, kao i scenu u kojoj se džihadisti grle na odlasku u samoubilačke misije. Dok se oni grle, na ekranu stoji natpis "zbogom drugarima".

U jednom trenutku se u snimku vide zastave 60 zemalja, koje navodno predstavljaju zemlje sa kojima IS tvrdi da je u ratu, uključujući Britaniju, Francusku, Australiju, SAD i mnoge druge.

U digitalno izmijenjenom snimku se takođe vidi oklopno vozilo IS kako se kreće prema Koloseumu, a muški glas koji čita tekst kaže da će militanti uništiti "krstaška mjesta".

"Ovo je vaš posljednji krstaški rat, sljedeći put ćemo mi biti ti koji će dobiti bitku na vašem terenu", kaže on.

Osim Koloseuma, na snimku se vide i druge rimske znamenitosti poput Bazilike svetog Petra u Vatikanu.

Bonus video: