Plan Trampove kompanije: Penthaus od 50 miliona dolara pokloniti Putinu

U seriji tvitova, Tramp je rekao da je projekat bio „veoma legalan”, da je uložio „nula novca” i da je odustao od njega
54 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2018. 07:45h

Kompanija Donalda Trampa je planirala da penthaus od 50 miliona dolara u luksuznom neboderu u Moskvi da ruskom presjedniku Vladimiru Putinu, tokom predsjedničke kampanje 2016, prema nekoliko izvora koje je citirao sajt Bazfid njuz.

Dva policijska zvaničnika su izjavila za taj sajt da je bivši advokat američkog predsjednika Majkl Koen o toj ideji razgovarao sa Putinovim portparolom.

Tramp je juče branio pokušaje da ostvari poslovni plan u Moskvi prije nego što je postao predsjednik rekavši da je „veoma legalno” i „veoma kul” nastaviti vođenje biznisa tokom kampanje. Plan je predviđao zgradu od sto spratova, ali se na kraju nije realizovao.

U seriji tvitova, Tramp je rekao da je projekat bio „veoma legalan”, da je uložio „nula novca” i da je odustao od njega.

Bazfid navodi da nije jasno je li Tramp znao za plan da se Putinu da jedan stan, a Organizacija Tramp je odbila da komentariše.

Međutim, Koenov poslovni saradnik Feliks Sejter je rekao za taj sajt da je plan imao za cilj da privuče druge bogataše da kupe nekretninu u toj zgradi.

„Oligarsi u Rusiji bi učinili sve samo da žive u istoj zgradi sa Putinom”, rekao je Sejter za Bazfid.

Tramp je više puta rekao da nema nikakve veze sa Rusijom. Američki specijalni tužilac ispituje da li se Moskva miješala u izbore 2016. i mogući dosluh sa Trampovom kampanjom. Do sada nisu nađeni nikakvi čvrsti dokazi o bilo kakvom dosluhu između Trampove kampanje i Kremlja.

Tramp je trenutne istrage juče ponovo opisao kao „lov na vještice”.

Bonus video: