"PORAZITI IH IZ VAZDUHA"

Klinton: Slanje kopnenih trupa u borbu protiv Islamske države je loša ideja

"Slažem se sa stavom predsjednika da ne šaljemo američke vojnike u Siriju i Irak. Nećemo to uraditi", istakla je bivša američka državna sekretarka
4 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2015. 07:48h

Favoritkinja za kandidata Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton izjavila je da bi slanje američkih kopnenih snaga u Siriju i Irak radi borbe protiv Islamske države (ID) bilo "loša ideja".

"Trenutno ne mogu da zamislim nikakve okolnosti pod kojima bih ja pristala na to, zato što mislim da je najbolji način da porazimo ID iz vazduha, što već radimo, sa tla, gdje pomažemo, obučavamo i opremamo trupe, kao i u sajber prostoru gdje, ne zaboravite, džihadisti predstavljaju jake neprijatelje", rekla je Klintonova u intervjuu za emisiju televizijske mreže Si Bi Es, prenijela je agencija AFP.

Predsjednik SAD Barak Obama je prošlog mjeseca odobrio da se na sjever Sirije pošalje ne više od 50 specijalaca, koji se na terenu neće boriti, već će pomoći u koordinaciji lokalnih snaga i napora koalicije u borbi protiv ID.

"Ne znamo još koliko će specijalaca biti potrebno, koliko će biti potrebno ljudi za obuku i nadzor, ali ako govorimo o hiljadama vojnika, kao što predlažu neki iz Republikanske stranke, mislim da je to loša ideja", rekla je Hilari Klinton.

"Slažem se sa stavom predsjednika da ne šaljemo američke vojnike u Siriju i Irak. Nećemo to uraditi", istakla je bivša američka državna sekretarka.

Preporučujemo za Vas