Islamska država tvrdi da je ovom napravom srušen ruski avion

Putnički avion ruske kompanije "Kogalimavija", koji je putovao na liniji od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga, srušio se sa 224 osobe u sjevernom dijelu Sinajskog poluostrva
6 komentar(a)
bomba ruski avion, Foto: Dabiq
bomba ruski avion, Foto: Dabiq
Ažurirano: 18.11.2015. 15:52h

Islamska država objavila je kakvom je eksplozivnom napravom 31. oktobra u Egiptu oboren ruski avion, objavio je sajt za praćenje aktivnosti radikalnih islamista, SITE.

U tom terorističkom napadu ubijene su 224 osobe, a ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je odmazdu protiv počinilaca napada.

Islamska država saopštila da je najprje htjela nad Sinajem da sruši neki zapadni avion, ali je promijenila odluku kada je Rusija počela da bombarduje položaje džihadista u Siriji.

Fotografija improvizovane eksplozivne naprave objavljena je u magazinu Dabik, glasilu Islamske države.

Indepedent je pozivajući se na pisanje magazina "Dabik" objavio da je avion ruske kompanije "Kogalimavija", uništen napravom koja se sastoji od eksploziva smještenog u limenku od "švepsa", upaljača i improvizovanog okidača.

Tragovi eksploziva su pronađeni u olupini ruskog aviona koji se 31. oktobra srušio u Egiptu nedugo po polijetanju.

Rusija nudi 50 miliona dolara za informaciju o onima koji su umiješani u taj teroristički napad.

Putnički avion ruske kompanije "Kogalimavija", koji je putovao na liniji od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga, srušio se sa 224 osobe u sjevernom dijelu Sinajskog poluostrva.

Bonus video: