Putin nema planiran susret sa Obamom na Samitu G20

Očekuje se da će Putin u susretu sa Kameronom i Merkel razmotriti situaciju u Siriji i Ukrajini. Sirijski problem Putin će razmotriti i sa turskim liderom, kao i sa kraljem Saudijske Arabije
3 komentar(a)
Obama i Putin, Foto: AP
Obama i Putin, Foto: AP
Ažurirano: 13.11.2015. 16:04h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik SAD Barak Obama neće se sastati na marginama Samita Grupe 20 u Turskoj 15. i 16 novembra, rečeno je danas u Kremlju.

Pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov izjavio da susret nije planiran i da su Putin i Obama imali detaljan razgovor o najvažnijim međunarodnim problemima u okviru jubilarne sesije Generalne skupštine UN.

On je ukazao da je ipak moguć "neki razgovor", odnosno da predsjednici mogu da razgovaraju "tokom nekih zajedničkih protokolarnih događaja".

Kako je navedeno, Putin će razgovarati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, turskim predsjednikom Redžepom Erdoganom, italijanskim premijerom Mateom Rencijeom, saopštio je danas Kremlj.

Pored toga, Putin će se sresti i sa kraljem Saudijske Arabije Selmanom Abdul-Azizom i kineskim liderom Si Đinpingom.

Očekuje se da će Putin u susretu sa Kameronom i Merkel razmotriti situaciju u Siriji i Ukrajini.

Sirijski problem Putin će razmotriti i sa turskim liderom, kao i sa kraljem Saudijske Arabije, naveo je Ušakov.

Najavljeno je da će Putin razgovarati i sa direktorkom Medjunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard oko duga Ukrajine Rusiji.

Bonus video: