TAOCI VLASTITIH ODLUKA

Moskva: Američki model izolacije Rusije nije uspio

"Od Amerikanaca ništa ne želimo. U većoj mjeri, oni su ti koji žele nešto od nas, sudeći prema brojnim pozivima na visokom ministarskom nivou koje sada dobijamo", rekla je Zaharova
0 komentar(a)
Kremlj, Foto: Shutterstock
Kremlj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.11.2015. 07:38h

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocijenila je da su Sjedinjene Američke Države postale taoci sopstvenog modela izolacije Rusije.

"Od Amerikanaca ništa ne želimo. U većoj mjeri, oni su ti koji žele nešto od nas, sudeći prema brojnim pozivima na visokom ministarskom nivou koje sada dobijamo", rekla je ona za list "Komsomolskaja pravda".

Prema njenim riječima, američki zvaničnici ih zovu bukvalno svakodnevno. "SAD su postale žrtva modela koje su same izmislile".

"S jedne strane, izolacija Rusije koju su namjeravali da sprovedu očigledno nije uspjela. S druge strane, oni su jednostrano obustavili saradnju u svim oblastima ostavivši otvorenim samo jedan kanal - preko ministarstva spoljnih poslova", rekla je ona.

Zaharova je kazala da postoje toliko stvari koje traže rješenje, ali da ne postoje kanali za to.

"Oni su ih zatvorili sopstvenim rukama. A sada zovu ministarstvo spoljnih poslova za sve probleme. Nemoguće je govoriti o izolacija zemlje koju priznajete za najvećeg igrača kada su u pitanju međunarodna pitanja", navela je Zaharova.