Izraelski vazdušni napad na Gazu protiv palestinskog Hamasa

U talasu nasilja od sredine septembra u Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze ubijeno je više od 10 Izraelaca i gotovo 70 Palestinaca
1 komentar(a)
Zapadna obala, izraelska vojska, Foto: Beta/AP
Zapadna obala, izraelska vojska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.11.2015. 07:48h

Izraelska vojska sprovela je tokom protekle noći u pojasu Gaze vazdušni udar protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas, kao odgovor na raketni napad na jug Izraela, saopštila je jutros vojska.

"Jedna raketa ispaljena je kasno sinoć iz pojasa Gaze prema jugu Izraela. U tom napadu nije bilo žrtava ni povrijeđenih. Izrael je reagovao i uzvratio vazdušnim napadom na položaj Hamasa u Gazi", navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Od početka godine, ispaljeno je 19 raketa prema izraelskoj teritoriji.

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca su u porastu posljednjih nekoliko mjeseci. U talasu nasilja od sredine septembra u Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze ubijeno je više od 10 Izraelaca i gotovo 70 Palestinaca.

Izrael navodi da je talas nasilja pokrenut palestinskom kampanjom laži i podsticanjem napada u blizini svetih mjesta u Jerusalimu. Palestinci su odgovorili da je nasilje posljedica frustracija zbog skoro poluvjekovne okupacije.

Bonus video: