ID prijeti: Svaki otpadnik će biti tiho ubijen

Sirijski aktivista, protivnik Islamske države, Ibrahim Abdul Kader (20) i njegov prijatelj Fares Hamadi, ubijeni su u petak u Sanliurfi pošto su "kovali zavjeru sa krstašima protiv Islamske države", navodi se u video snimku
2 komentar(a)
Ibrahim Abdul Kader, Foto: Twitter.com
Ibrahim Abdul Kader, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 02.11.2015. 06:54h

Islamska država objavila je snimak u kom se tvrdi da su njeni pripadnici ubili prošle nedjelje na jugu Turske sirijskog aktivistu i njegovog prijatelja.

Sirijski aktivista, protivnik Islamske države, Ibrahim Abdul Kader (20) i njegov prijatelj Fares Hamadi, ubijeni su u petak u Sanliurfi pošto su "kovali zavjeru sa krstašima protiv Islamske države", navodi se u video snimku.

Kader je radio za grupu aktivista poznatu pod nazivom "Raka se tiho ubija" koja je izvještavala o zločinima Islamske države u oblastima koja su pod njihovom kontrolom u Siriji.

"Neka svaki otpadnik zna da će biti tiho ubijen", poručuje se u video snimku, sa očiglednom aluzijom na naziv grupe aktivista.

Potom su na video snimku prikazani video izvještaji o aktivnostima RBŠ koja su usmjerena protiv Islamske države.

Na kraju je prikazan amaterski snimak muškarca, koji izgleda kao Hamadi, sa prerezanim vratom. Tijelo Abdula Kadera nije prikazano, prenijela je agencija AFP.

Bonus video: