Rjabkov: Neprihvatljivo da SAD pošalju u Siriju kopnene snage bez koordinacije s Asadom

Američki ministar odbrane Eš Karter je ranije ove sedmice rekao da SAD mijenjaju strategiju u Iraku i Siriji i da će ako bude trebalo sprovesti unilateralne racije protiv pripadnika terorističke Islamske države
0 komentar(a)
Sirija, Foto: Reuters
Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2015. 12:04h

Zamjenik ruskog ministra odbrane Sergej Rjabkov izjavio je danas da je za Moskvu neprihvatljivo da SAD pošalju u Siriju kopnene snage bez koordinacije s predsjednikom te zemlje Bašarom-al Asadom, prenijele su ruske agencije.

Američki ministar odbrane Eš Karter je ranije ove sedmice rekao da SAD mijenjaju strategiju u Iraku i Siriji i da će ako bude trebalo sprovesti unilateralne racije protiv pripadnika terorističke Islamske države.

Sirijski aktivisti su, u međuvremenu, prenijeli da je u raketnom napadu državnih snaga u predgrađu Damaska danas ubijeno više od 40 ljudi i ranjeno više desetina.

Prema navodima Lokalnih koordinacionih komiteta i Sirijske opservatorije za ljudska prava, na predgrađe Damaska,Dumu, je ispaljeno oko 11 raketa zemlja-zemlja.

U Beču su se danas okupili šefovi diplomatija SAD, Rusije, Saudijske Arabije, Turske i Irana kao bi razgovarali o rješavanju sirijske krize.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov izjavio je da su Rusija i Saudijska Arabija razmijenile liste sirijskih opozicionih grupa koje bi trebalo da budu uključene u političke pregovore o okončanju rata.

Bogdanov je rekao da na listi ima 38 imena, ali da može biti proširena. Dodao je da su od Saudijaca dobili sličnu listu i da su Amerikanci obećali da će učiniti isto.

Bonus video: