Švedska: Centri za azilante ubuduće na tajnim adresama

Još prošle nedjelje je Agencija ocijenila nerealističnom ideju jedne švedske opštine da drži u tajnosti mjesto gdje su smešteni migranti. Promjena stava uslijedila je poslije dva nova požara koja su se dogodila rano jutros
0 komentar(a)
Švedska , požar, Foto: Reuters
Švedska , požar, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2015. 11:55h

Švedska agencija za imigraciju saopštila je danas da više neće objavljivati adrese prostorija za smještaj izbjeglica pošto je više od 20 požara, mnogi za koje se vjeruje da su podmetnuti, ili uništilio ili privremeno onesposobilo te zgrade.

Portparolka agencije (Migrationsverket) Hana Ur rekla je da će adresa budućih lokacija "nekako biti sakrivena", a kako je dodala još nije odlučeno kako će to da se izvede.

Posljednjih nedjelja u Švedskoj je zabilježen niz podmetnutih požara u centrima za azilante ili zgradama namijenjenim za smještaj tražilaca azila kako je rastao priliv izbjeglica.

Imigracioni zvaničnici procjenjuju da će u Švedsku ove godine stići oko 190.000 tražilaca azila, čime će Švedska biti druga poslije Njemačke u Evropskoj uniji po broju novodošlih izbjeglica.

Još prošle nedjelje je Agencija ocijenila nerealističnom ideju jedne švedske opštine da drži u tajnosti mjesto gdje su smešteni migranti. Promjena stava uslijedila je poslije dva nova požara koja su se dogodila rano jutros.

Bonus video: