Keri sa Netanjahuom i Abasom o smanjenju tenzija

Tokom prethodnog mjeseca ubijeno je osam Izraelaca, uglavnom u napadima nožem, i 40 Palestinaca, od kojih su neki ubijeni poslije tih napada, a neki u sukobima s izraelskim snagama
0 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Beta/AP
Džon Keri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.10.2015. 15:26h

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da će se u toku naredne nedjelje sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u pokušaju da smanji tenzije izazvane porastom izraelsko-palestinskog nasilja.

Američki državni sekretar Džon Keri boravi danas u Parizu gdje će na skupu 195 članica Uneska i devet pridruženih članova pokušati da obezbijedi ponovni izbor SAD u Izvršni odbor te agencije UN.

Keri je rekao da planira da razgovara sa Netanjahuom u Njemačkoj, a zatim sa Abasom i jordanskim kraljem Abdulahom na Bliskom istoku.

On nije naveo precizne datume sastanaka, međutim, prema riječima američkih zvaničnika, Keri će u Njemačkoj biti vjerovatno u četvrtak, a u Jordanu u subotu.

Tokom prethodnog mjeseca ubijeno je osam Izraelaca, uglavnom u napadima nožem, i 40 Palestinaca, od kojih su neki ubijeni poslije tih napada, a neki u sukobima s izraelskim snagama.

Bonus video: