ISTRAGA NA FILIPINIMA

Vlasti negirale pronalazak olupine aviona: "Nijesmo našli ništa"

Lokalno stanovništvo vlastima je reklo kako im nije poznato da je tamo pao ikakav avion
74 pregleda 4 komentar(a)
MH370, Foto: Reuters
MH370, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2019. 10:57h

Vijest da bi olupina aviona sa ljudskim skeletima mogla pripadati nestalom malezijskom MH370 zvanično je opovrgnuta. Filipinska mornarica tvrdi da na tom mjestu nije pronašla olupinu.

"Obavili smo inicijalnu istragu i nismo našli ništa. Čak i stanovnici koji cijeli život žive na ostrvu ne znaju ništa o padu aviona", rekao je kapetan filipinske mornarice Đovani Karlo, piše nst.com.

Žena s Filipina tvrdila je da se, dok je lovila ptice na jednom udaljenom ostravu,"spotakla o olupinu aviona" na koju se kasnije popela i unutra zatekla nevjerovatan prizor. 

Lokalno stanovništvo vlastima je reklo kako im nije poznato da je tamo pao ikakav avion.

Žena koja je tvrdila da je pronašla olupinu opisala je i kako je u olupini vidjela i kostura koji je i dalje sjedio u pilotskom sjedištu zavezan pojasom i sa slušalicama na glavi. 

Informacija o olupini na filipinskom ostrvu zvučala je nevjerovatno i zbog drugih razloga, pišu mediji. Prvi od njih je pronalazakkrila Boeinga kod otoka Reuniona u julu. S obzirom na to da je tada potvrđeno da vrlo vjerovatno pripada nestalom Boeingu, zvučalo je nevjerovatno da se avion mogao srušiti kod Filipina, a krilo otploviti do 8000 kilometara udaljenog Reuniona.

Satelitsko praćenje na dan nestanka malezijskog Boeinga takođe nije pokazivalo da je avion letio prema jugu Filipina.

Boeing Malaysia Airlinesa nestao je na letu od Kuala Lumpura do Pekinga 8. marta 2014. godine. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Preporučujemo za Vas