Gvatemala: U klizištu poginulo najmanje 237 osoba

Pripadnici spasilačkih ekipa u mjestu Santa Katarina Pinula pronašli su čitave porodice koje je zemlja žive zatrpala, a napori da se tijela izvuku traju danima
0 komentar(a)
Gvatemala klizište, Foto: Reuters
Gvatemala klizište, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2015. 07:26h

Najmanje 237 osoba je poginulo u jednom mjestu u blizini prijestonice Gvatemale koje je prošle nedjelje potpuno zatrpano poslije odrona zemljišta, saopštili su danas zvaničnici.

U mjestu Santa Katarina Pinula, na jugoistočnom obodu Gvatemala sitija, kiša je pokrenula klizište i tone zemlje, kamenja i drveća srušilo se prošlog četvrtka na stambenu četvrt u kojoj je uništeno 125 kuća.

Kako su saopštili zvaničnici, još 150 osoba se vode kao nestali, prenijela je agencija AFP.

Nacionalna agencija za vanredne situacije Konred saopštila je ranije da je 386 ljudi evakuisano nakon tragedije, jedne od najtežih u posljednjih nekoliko godina u centralnoj Americi.

Pripadnici spasilačkih ekipa u mjestu Santa Katarina Pinula pronašli su čitave porodice koje je zemlja žive zatrpala, a napori da se tijela izvuku traju danima.

Lokalne vlasti su u nekoliko navrata tražile od mještana da se isele sa te lokacije, ali su oni to odbijali odgovarajući da nemaju gdje da odu, prenio je Rojters.

Bonus video: