Uragan dostigao katergoriju četiri, pogađa Bahame

Uragan je pogodio danas slabo naseljena ostrva u istočnom dijelu Bahamskog arhipelaga, gdje je u nekim mjestima izazvao jake poplave
0 komentar(a)
Uragan Hoakin, Foto: Reuters
Uragan Hoakin, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.10.2015. 05:21h

Uragan Hoakin je sinoć zahvatio istočne djelove Bahamskih ostrva sa udarima vjetra do 210 kilometara na čas i prerastao u "vrlo opasnu" kategoriju četiri na skali do pet, objavio Američki centar za uragane (NHC).

"Hoakin je postao vrlo opasan uragan kategorije četiri,", naveo je amerikči centar u svom večernjem saopštenju, ali nije dao nove podatke o tačnom putu kojim će uragan ići.

Uragan je pogodio danas slabo naseljena ostrva u istočnom dijelu Bahamskog arhipelaga, gdje je u nekim mjestima izazvao jake poplave.

Predviđa se da će uragan danas krenuti u pravcu sjever sjeverozapad ka SAD, ali još ne može da se predvidi koliko će biti jak kad stigne do američke istočne obale koja je već pogođena jakim kišama i poplavama usljed odvojenih oluja.

Dugoročna prognoza američkog centra za uragane pokazuje da bi oluja mogla da stigne blizu američke istočne obale kod Sjeverne Karoline i Virdžinije u nedjelju ili ponedjeljak. Stanovnici tih američkih država upozoreni su da prate vijesti o ovom uraganu i da budu u pripravnosti.

Bonus video: