"SPRIJEČITI OBUKU TERORISTA"

Le Drian: Francuska će nastaviti da bombarduje Islamsku državu

"Biće drugih napada kako bismo spriječili da ti kampovi obuče teroriste koji bi sprovodili napade u Francuskoj ili drugdje u Evropi", rekao je Le Drian za francuske elektronske medije
0 komentar(a)
Žan Iv Le Drian, Foto: Reuters
Žan Iv Le Drian, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2019. 15:06h

Francuska će nastaviti vazdušne napade na položaje terorističke organizacije Islamska država u Siriji, izjavio je večeras u Parizu francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian nakon što je ta zemlja bombardovala kamp za obuku džihadista u Siriji.

"Biće drugih napada kako bismo spriječili da ti kampovi obuče teroriste koji bi sprovodili napade u Francuskoj ili drugdje u Evropi", rekao je Le Drian za francuske elektronske medije.

Francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je juče da je šest francuskih borbenih aviona bombardovalo i uništilo kamp za obuku ekstremista u istočnom dijelu Sirije.

Oland je potvrdio raniju vijest da je Francuska počela prve vazdušne napade u Siriji u borbi protiv terorizma.

Predsjednik Francuske rekao je početkom septembra da su planirani teroristički napadi iz Sirije na nekoliko država, uključujući Francusku.

Francuske vlasti poslale su početkom septembra u Siriju vojne avione za nadgledanje kao pomoć u borbi protiv Islamske države, kada je Oland rekao da suočavanje s talasom izbjeglica zahtijeva rješavanje problema terorizma.