Ban traži od Mađarske da poštuje ljudska prava izbjeglica

Ban je naveo da "razumije izazove sa kojima je Mađarska suočena", ali i istakao "važnost poštovanja dostojanstva i ljudskih prava"
0 komentar(a)
Ban Ki Mun, Foto: Reuters
Ban Ki Mun, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2015. 07:16h

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun zatražio je od Mađarske da poštuje ljudska prava izbjeglica, iako je naveo da razumije probleme koji su nastali posljendnjih dana sa prilivom na desetine hiljada ljudi u tu zemlju.

Ban se u Njujorku sastao sa predsjednikom Mađarske Janošem Aderom na marginama samita UN o razvoju, navedeno je u saopštenju svjetske organizacije, prenio je AP.

Ban je naveo da "razumije izazove sa kojima je Mađarska suočena", ali i istakao "važnost poštovanja dostojanstva i ljudskih prava".

Države članice Evropske unije optužuju Mađarsku da na neadekvatan način rješava priliv velikog broja izbjeglica koje dolaze iz Srbije i prolaze kroz Mađarsku na putu ka zapadnoj Evropi, naveo je AP i podsjetio da je Mađarska postavila duž granice sa Srbijom ogradu i upotrijebila suzavac i vodene topove na izbjeglice koje su pokušlae da pređu preko njene teritorije.

Bonus video: