Rusija: Nije tajna da vojno sarađujemo sa Sirijom

Portparolka ruskog ministarstva je rekla da može da "potvrdi jednom za svagda da Rusija ima vojne stručnjake u Siriji da bi joj pomogli da ovlada oružjem koje je dostavljeno"
1 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.09.2015. 16:26h

Rusko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je danas Zapad da stvara "čudnu histeriju" oko ruskih vojnih aktivnosti u Siriji, pošto je Moskva Siriju otvoreno snabdjevala oružjem i slala u tu zemlju stručnjake za oružje već dugo vremena.

SAD su izrazile zabrinutost oko naznaka jačanja ruskog vojnog prisustva u Siriji s mogućnošću pripreme za slanje vojske.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Žakarova rekla je danas novinarima da "Rusija nikada nije tajila svoju vojno-tehničku saradnju sa Sirijom".

Ona je rekla da može da "potvrdi jednom za svagda da Rusija ima vojne stručnjake u Siriji da bi joj pomogli da ovlada oružjem koje je dostavljeno".

Ruski predsjednik Vladimir Putin i drugi ruski zvaničnici potvrdili su proteklih dana da je Rusija poslala svoje stručnjake u Siriju za obuku vojske kako da koristi rusko oružje.

Bonus video: