Hilari Klinton je žao zbog privatnih mejlova koji su izazvali konfuziju

Pad popularnosti Hilari Klinton analitičari povezuju sa svakim dodatnim objavljivanjem poruka sa njenog privatnog servera
1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2015. 07:41h

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je danas da joj je žao što je njeno korišćenje ličnog imejl naloga izazvalo konfuziju.

Klinton, koja se smatra najozbiljnijim kandidatom za osvajanje nominacije Demokratske stranke za predsjedničkog kandidata sljedeće godine, nije se, međutim, izvinila zbog takvog ponašanja dok je bila na funkciji državne sekretarke, prenio je Rojters.

Britanska agencija navodi da je dosad ovaj komentar Hilari Klinton, ipak, najbliži pokajanju.

Posljednje ankete u SAD pokazuju da je Hilari Klinton počela da gubi podršku sa produbljivanjem kontroverze oko njenih mejlova.

Ona je od maja izgubila podršku oko 20 odsto birača Demokratske stranke, dok njen glavni izborni rival, senator Berni Sanders iz države Vermont, smanjuje razliku.

Pad popularnosti Hilari Klinton analitičari povezuju sa svakim dodatnim objavljivanjem poruka sa njenog privatnog servera.

Pored ranijih 63 mejla, dodatnih 150 iz najnovije grupe retroaktivno su proglašeni povjerljivim dokumentima, a Stejt department navodi da nijedan od njih nije prethodno imao takvu oznaku.

Federalni istražni biro (FBI) počeo je da provjerava mejlove Klintonove kada se saznalo da je ona kao američka državna sekretarka koristila svoj lični server za službenu prepisku, što predstavlja kršenje federalnog zakona.

Zbog toga je bila meta žestoke kritike Republikanske stranke i pod pritiskom uoči narednih predsjedničkih izbora.

Bonus video: