Izrael napao bazu Hamasa nakon pucnjave iz Gaze

Palestinski bezbjednosni izvor rekao je da su dvije rakete ispaljene iz aviona i da je pogođeno mjesto za obuku u Beit Lahiji, koje pripada Brigadama Izadin al -Kasam, vojnom krilu Hamasa, ali da žrtava nije bilo, već je pričinjena samo šteta
0 komentar(a)
Pojas Gaze, Foto: Reuters
Pojas Gaze, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2015. 07:30h

Izraelske vazduhoplove snage napale su prethodne noći vojnu poziciju Hamasa u Pojasu Gaze, odakle je pucano na kuće u južnom Izraelu, saopštila je armija.

Pogođeno je više kuća u Netiv Hasari, sjeverno od palestinske enklave. Pričinjena je šteta, ali povreda nije bilo, navodi se u vojnom saopštenju.

"U odgovoru na pucnjavu, jedan avion IAF (izraelske vazdušne snage) ciljao je vojni punkt Hamasa na sjeveru Pojasa Gaze, odakle je pucano", istakla je armija, ali nije precizirala da li su kuće namjerno gađane ili se radi o zalutaloj vatri s pozicije Hamasa, koju su izraelski mediji identifikovali kao bazu za obuku.

Palestinski bezbjednosni izvor rekao je da su dvije rakete ispaljene iz aviona i da je pogođeno mjesto za obuku u Beit Lahiji, koje pripada Brigadama Izadin al -Kasam, vojnom krilu Hamasa, ali da žrtava nije bilo, već je pričinjena samo šteta, prenio je AFP.

Bonus video: