Islamska država zarobila više od 200 Iračana

Nemiri u Rutbahu u blizini jordanske granice, izbili su u subotu kada su militanti Islamske države ubili lokalnog stanovnika u reakciji na ubistvo člana grupe, u okviru dugotrajnih krvavih klanovskih sporenja.
1 komentar(a)
Islamska država, Foto: Beta-AP
Islamska država, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 31.08.2015. 17:15h

Gradonačelnik udaljenog grada na zapadu Iraka pod kontrolom Islamske države saopštio je da je 200 njegovih mještana zatočila radikalna grupa na nepoznatoj lokaciji nakon sukoba u toj regiji i da se strahuje da bi oni mogli biti ubijeni.

Nemiri u Rutbahu, u pokrajini Anbar u blizini jordanske granice, izbili su u subotu kada su militanti Islamske države ubili lokalnog stanovnika u reakciji na ubistvo člana grupe, u okviru dugotrajnih krvavih klanovskih sporenja.

Stotine mještana demonstriralo je tog dana u znak protesta zbog ubistva, a sukobi su izbili kada su militanti pokušali da rastjeraju demonstrante, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pokrajinski zvaničnik u Anbaru saopštio je u subotu da su militanti zatvorili oko 70 mještana i da je više od 100 ostalih bilo vezano za stubove ulične rasvjete duže od 24 sata.

Bonus video: