UBIJENI U PROGRAMU UŽIVO

Preminuo napadač na novinarku i snimatelja

Stanica WDBJ7 izvijestila je da je ubijena novinarka Alison Parker (24) i kamerman Adam Vord (27), a da je intervjuisana izvršna direktorka privredne komore oblasti "Smit Mauntin Lejk" Viki Gardner upucana u leđa i hospitalizovana
14 komentar(a)
Vester Flanagan, Foto: Twitter
Vester Flanagan, Foto: Twitter
Ažurirano: 14.02.2019. 00:37h

Osumnjičeni za ubistvo novinarke i snimatelja američke televizijske mreže WDBJ7, Vester Flanagan, preminuo je danas u bolnici u Virdžiniji, objavio je "Vašington post", citirajući policijske izvore.

Flanagan (41) je pucao u sebe i zadobio teške povrede, nakon policijske potjere pokrenute pošto je on tokom intervjua uživo pucao na novinarku, snimatelja i lokalnu zvaničnicu koju su oni intervjuisali, prenio je Rojters.

Policija u Virdžiniji saopštila je ranije da je tokom potjere osumnjičeni Flanagan doživio saobraćajnu nesreću pošto je automobilom skliznuo sa puta i da je pronađen sa prostrijelnom ranom.

Tragedija se dogodila rano jutros po lokalnom vremenu, u tržnom centru u mjestu Bedford u Virdžiniji gdje su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, poslije čega su novinari i njihovi sagovornici pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.

Stanica WDBJ7 izvijestila je da je ubijena novinarka Alison Parker (24) i kamerman Adam Vord (27), a da je intervjuisana izvršna direktorka privredne komore oblasti "Smit Mauntin Lejk" Viki Gardner upucana u leđa i hospitalizovana.

Na snimku intervjua čuje se da je najmanje osam metaka ispaljeno, prenosi AFP i dodaje da je kamera, nakon što je pala na zemlju, snimila i ubicu, koji nosi pištolj.

Guverner Virdžinije Teri MekOlif rekao je za radio WTOP u Vašingtonu da nije riječ o terorističkom napadu, već krivičnom djelu.

Flanagan koji je takođe radio na stanici WDBJ kao reporter godinu dana koristeći pseudonim Bris Vilijams, prethodno je otpušten, mada razlog nije poznat.

U toku dana Flanagan je na Tviter nalogu pod svojim pseudonimom objavio dva snimka na kojima se vidi kako nastradalima prilazi sa leđa i upire pištolj u njih.

Na jednom se vidi pucnjava. "Snimio sam pucnjavu", napisao je on u svom tvitu. Ovaj nalog je ubrzo ukinut, ali je imao dosta pregleda na društvenim mrežama.