Novinarka i kamerman ubijeni tokom programa uživo, ubica objavio video na Twitteru

Napadač je i dalje na slobodi, kazao je portparol policije. Nije poznato da li je napadač poznavao žrtve, kao ni da li je napad slučajan
54 pregleda 0 komentar(a)
Alison Parker, Foto: Screenshot (YouTube)
Alison Parker, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.08.2015. 17:09h

Ubica novinarke i kamermana Alison Parker (24) i Adama Varda (27) pucao je na sebe kada su ga policajci nakon dramatične potjere stigli, prenose svetski mediji. Nije poznato da li je mrtav, prenosi B92.

Novinarka i kamerman stanice WDBJ7 su preminuli od posljedica ranjavanja nakon što je na njih tokom programa uživo u šoping centru u Virdžiniji pucala nepoznata osoba.

Guverner Virdžinije ranije je za WTOP rekao da se vjeruje da je napadač "nezadovoljni radnik". Mediji su u međuvremenu objavili da je naoružani napadač snimio kako prilazi žrtvama i puca na njih i sve to je objavio na svom Tviter nalogu @bryce_williams7.

Njegov Tviterr nalog je ubrzo ugašen, ali se na snimcima koje je objavio vidjelo kako prilazi novinarki i snimatelju dok su snimali izjavu sredovječne žene.

Kada je prišao dovoljno blizu, podigao je pištolj, usmjerio ga ka novinarki i ispalio nekoliko hitaca.

On je identifikovan kao Vester Flanagan, bivši zaposleni u istoj medijskoj kući kao i njegove žrtve.

Sagovornica Viki Gardner je pogođena u leđa i nalazi se na operaciji.

Na videu koji je objavljen na internetu vidi se momenat u kojem je novinarka upucana, te reakcija koleginice u studiju nakon što je shvatila šta se dešava na terenu.

Rojters je ranije javio da se tragedija dogodila u mjestu Bedford gdje su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, poslije čega su novinari i njihovi gosti pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.

Policija je saopštila da istražuje incident, kao i da dalje tragaju za osumnjičenim. Iz policije navode da su "tri osobe pogođene u incidentu".

I WDBJ7 je potvrdila da su u incidentu stradali članovi te televizije. Direktor Džefri Marks rekao je da su Parkerova i Vord bili "posebni ljudi, koji su svakodnevno obavljali sjajan posao".

"Kako je moguće da se ovako nešto dogodilo? Kako je moguće da jedna osoba u crno zavije Adamove i Alisonine porodice i uskrati im sreću? Njih dvoje su bili divni, obasjavali bi redakciju svakog jutra svojom pozitivnom energijom", rekao je Marks.

Do napada je došlo u 6.45 po lokalnom vremenu u velikom tržnom centru.

Bonus video: