Pakistanske vlasti spasile otetog Kineza

Odgovornost za kidnapovanje Kineza preuzela je pakistanska frakcija talibana, a na video snimku koji je objavljen u maju ove godine prikazan je muškarac, identifikovan kao Hong, koji je tražio od vlade u Kini da prihvati zahtjeve kidnapera za njegov otkup
0 komentar(a)
otmica, Foto: Shutterstock
otmica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.08.2015. 10:59h

Pakistanske vlasti oslobodile su kineskog turistu kojeg su prije nekoliko mjeseci oteli talibani, rekao je ministar unutrašnjih poslova u toj zemlji Čodri Nisar Ali Kan.

Kan je na konferenciji za novinare koja je emitovana u ponedjeljak na pakistanskim televizijama kazao da će muškarac koji je bio kidnapovan uskoro biti predat kineskim vlastima.

On nije otkrio identitet oslobođenog kineskog državljanina, međutim, kako je AP prenio, jedini Kinez za kojeg je poznato da su ga talibani držali kao taoca je Hong Ksidong, otet u maju 2014. godine u gradu Dera Ismail Kan na sjeveru Pakistana.

Odgovornost za kidnapovanje Kineza preuzela je pakistanska frakcija talibana, a na video snimku koji je objavljen u maju ove godine prikazan je muškarac, identifikovan kao Hong, koji je tražio od vlade u Kini da prihvati zahtjeve kidnapera za njegov otkup.

Bonus video: