Protesti u Bejrutu: Demonstrant poginuo, 13 povrijeđenih

Tokom sukoba s demonstrantima, policija je upotrijebila suzavac i gumene metke. Jedna osoba je poginula, a 13 je ranjeno, prenjela je agencija ANSA, navodeći podatke libanskog Crvenog krsta
0 komentar(a)
Bejrut protesti, Foto: Reuters
Bejrut protesti, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2015. 06:32h

Jedan demonstrant je poginuo, a 13 ljudi je povrijeđeno, drugog dana protesta u Bejrutu, organizovanih zbog korupcije, problema u pravosuđu i neefikasnosti vlade.

Tokom sukoba s demonstrantima, policija je upotrijebila suzavac i gumene metke. Jedna osoba je poginula, a 13 je ranjeno, prenjela je agencija ANSA, navodeći podatke libanskog Crvenog krsta.

Dan nakon nasilnih protesta, premijer Libana Tamam Salam nagovjestio je da bi mogao da podnese ostavku.

Policija je u subotu upotrebila suzavac, gumene metke i vodene topove u okršaju sa nekoliko hiljada demonstranata na ulicama Bejruta, na jednom od najvećih protesta od početka krize vezane za odnošenje smeća, koje se gomila u prestonici, od kako je pre mjesec dana zatvorena glavna gradska deponija.

Premijer je na konferenciji za novinare rekao da će policajci koji su primjenjivali silu nad demonstrantima odgovarati i da je pravo na protest zagarantovano ustavom.

Salam je rekao da je spreman da razgovara sa demonstrantima, dok je njih oko stotinu uzvikivalo "odlazi, odlazi".

On je dodao da ukoliko naredni sastanak vlade u četvrtak ne bude produktivan, "onda ne postoji potreba za savjetom ministara", navela je američka agencija AP.

Bonus video: