Pronađeni ostaci indonežanskog aviona

Aviokompanija se nalazi na listi zabranjenih prevoznika EU od 2007. godine
0 komentar(a)
Trigana Air, Foto: Wikimedia
Trigana Air, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 16.08.2015. 18:14h

Avion sa 54 putnika i člana posade srušio se ranije danas u Indoneziji, u zabačenom planinskom regionu Papue, potvrdio je vladin zvaničnik, što je posljednja u nizu avionskih nesreća u jugoistočnoj Aziji.

“Posljednje informacije glase da je avion 'Trigan era', koji je izgubio kontakt, pronađen u Kampu 3, okruga Ok Bape u planinskom regionu Bintang”, rekao je novinarima generalni direktor za vazdušni saobraćaj Suprasetio. “Mještani su nam javili da je avion udario u Tangok planinu”.

Nije saopšteno da li je iko od 54 putnika i člana posade preživio nesreću.

Ranije je tamošnja agencija za spasavanja (BASARNAS) saopštila da je dvomotorni avion izgubio kontakt sa kontrolom leta dok je nadlijetao šumovitu oblast istočne Indonezije, ali napori da mu se uđe u trag su bili otežani zbog smrkavanja.

Direktor Trigane Beni Sumarianto je rekao da je 30 minuta pošto su čuli za nesreću poslat avion koji je išao istom rutom, ali da nije pronašao ništa zbog loših vremenskih uslova, javili su lokalni mediji.

U avionu, koji je izgrađen u Francuskoj i Italiji, bila su 44 odrasla putnika, pet članova posade i petoro djece i odojčadi.

Prvi let ovog aviona bio je prije 27 godina, podaci su Mreže za bezbjednost u aviosaobraćaju.

Aviokompanija se nalazi na listi zabranjenih prevoznika EU od 2007. godine. Aviokompanije se obično nalaze na ovoj listi usljed zabrinutosti Unije da ne zadovoljavaju bezbjednosne standarde ili pravne okvire.

“Trigana” je imala 14 ozbiljnih incidenata od kako je počela sa radom 1991. godine.

Bonus video: