Egipat: Ubijeno šest pripadnika Islamske države, od Salopeka ni traga

gipatski portal Tahrir njuz demantuje spekulacije da je otkrivena Salopekova lokacija, kao i da je cilj otmice bio da se pokaže da je Egipat nesigurna i nestabilna zemlja kako bi se na taj način odvratili strani investitori
6 komentar(a)
Tomislav Salopek, Foto: Beta/AP
Tomislav Salopek, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.08.2015. 16:55h

Egipatska vojska i dalje vrši racije na poluostrvu Sinaj u potrazi za zarobljenim hrvatskim državljaninom Tomislavom Salopekom, a tom prilikom ubijena su šestorica džihadista.

Kako navodi "Večernji list", pozivajući se na egipatske vojne izvore, pripadnici terorističke organizacije Islamska država su ubijeni u selu Altom, južno od grada Šeik Zuvejd na sjeveru Sinaja za koje se sumnja da je jedno od uporišta džihadista koji su oteli Salopeka.

Iako egipatska vojska i specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta i dalje tragaju za Salopekom, više informacija o tome nema, osim onih koje potvrđuju da su akcije i dalje u toku.

Egipatski portal Tahrir njuz demantuje spekulacije da je otkrivena Salopekova lokacija, kao i da je cilj otmice bio da se pokaže da je Egipat nesigurna i nestabilna zemlja kako bi se na taj način odvratili strani investitori.

Poslije navoda da Pariz aktivno učestvuje u pokušajima oslobađanja radnika francuske kompanije u Egiptu, francuska ambasadorka u Zagrebu Mišel Bokoz rekla je da nadležni čine sve što mogu.

“Važno je zadržati diskreciju i pustiti ljude da rade. Bilo šta, doslovno, može ugroziti život taoca i to bi ljudi trebalo da imaju na umu“, rekla je Bokoz.

Bonus video: