SAD: Oluja otkinula "nos" aviona, putnici vrištali i plakali

"Turbulencije su bile toliko jake da su avion bacale poput plovka na uzburkanom moru. Djeca su plakala, iza mene su bile dvije tinejdžerke koje su vrištale" rekao je putnik Bo Sorensen
3 komentar(a)
Avion, Foto: Https://twitter.com/FoxNews
Avion, Foto: Https://twitter.com/FoxNews
Ažurirano: 09.08.2015. 19:46h

Avion američke kompanije “Delta Airlines” bio je prinuđen da sleti u Denver nakon što je na nebu iznad Nebraske upao u žestoku oluju koja je čak otkinula i nos letjelice.

Avion je letio iz Bostona za Solt Lejk Siti.

Prema pisanjima tamošnjih medija, "erbasovom" avionu A320 je nevrijeme izrešetalo vjetrobransko staklo, a otpao mu je i dio nosa, prenosi "Blic".

Pakao na nebu trajao je deset minuta tokom kojih su putnici panično vrištali i plakali.

"Često letim avionom, ali ovo je bilo 10 najstrašnijih minuta u mom životu", ispričao je putnik Robin Džouns za lokalnu televiziju KSTU, prenosi "Blic".

Drugi putnik Bo Sorensen kazao je da su djeca bila van sebe.

"Turbulencije su bile toliko jake da su avion bacale poput plovka na uzburkanom moru. Djeca su plakala, iza mene su bile dvije tinejdžerke koje su vrištale" rekao je on.

Jedna osoba zbrinuta je u bolnici nakon prinudnog slijetanja zbog pretrpljenog šoka.

Zahvaljujući pribranosti posade aviona koja je brzo reagovala u hitnoj situaciji, letjelica je za svega nekoliko minuta uspješno prizemljena u Denveru. Prethodno je počela naglo spuštanje pa je za manje od dva minuta pala više od 4.200 metara.

Avion su na pisti dočekala brojna interventna vozila, a putnici nijesu mogli da vjeruju kada su vidjeli stanje aviona kojem je nedostajao dobar dio nosa, a vjetrobransko staklo je bilo na ivici pucanja.

Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo pokrenula je istragu o incidentu, a “Delta” je putnike prebacila na druge letove za Solt Lejk Siti.

Bonus video: