Saudijska koalicija greškom ubila 20 jemenskih vojnika

Saudijska Arabija predvodi koalicione snage koje su 26. marta počele bombardovanje položaja šiitskih pobunjenika, koji kontrolišu prijestonicu Jemena, kao i sjeverni dio te zemlje
0 komentar(a)
Sana, Jemen, bombardovanje, Foto: Beta-AP
Sana, Jemen, bombardovanje, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.08.2015. 14:39h

Najmanje 20 vojnika poginulo je u Jemenu, kada je saudijska koalicija u vazdušnom napadu greškom pogodila položaj savezničkih snaga, saopštili su danas zvaničnici i provladini borci.

Prema navodima zvaničnika, incident se dogodio u subotu uveče, kada su borci bili na priobalnom putu ka gradu Zindžibaru, na sjeveru Jemena.

Saudijska Arabija predvodi koalicione snage koje su 26. marta počele bombardovanje položaja šiitskih pobunjenika, koji kontrolišu prijestonicu Jemena, kao i sjeverni dio te zemlje.

Ranije ove nedjelje tri vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koji učestvuju u arapskoj koaliciji protiv šiitskih pobunjenika u Jemenu su ubijena, ali Saudijci nijesu naveli kako su ubijeni i da li se to dogodilo u Jemenu.

Prema riječima zvaničnika jemenskih bezbjednosnih snaga, koji nijesu bili ovlašćeni da daju izjave, vojni savjetnici Saudijske Arabije, UAE, Egipta i Jordana obučavaju nekoliko stotina boraca u vojnoj bazi u blizini jemenske luke Aden.

Bonus video: