Američke aviokompanije zabranile prevoz divljači ubijenih u lovu

Takva odluka uslijedila je pošto su zvaničnici u Zimbabveu rekli da je u toj zemlji jedan američki državljanin prije nekoliko mjeseci ubio lava samostrijelom
0 komentar(a)
Avion, Foto: Shutterstock
Avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2015. 15:38h

Tri velike američke aviokompanije su ove nedjelje zabranile prevoz ubijenih životinja u lovu, među kojima su lavovi, leopardi i slonovi.

Zabranu o prevozu ubijenih životinja u lovu prva je donijela kompanija Delta Air Lines, a potom i American Airlines i United Airlines.

Takva odluka uslijedila je pošto su zvaničnici u Zimbabveu rekli da je u toj zemlji jedan američki državljanin prije nekoliko mjeseci ubio lava samostrijelom. Oni su to saopštili u sred skandala koji je izbio pošto je jedan američki zubar takođe u toj zemlji optužen za ubistvo lava.

Ranije je saopšteno da će Zimbabve zatražiti ekstradiciju američkog zubara Valtera Džejmsa Palmera, koji je ubio lava, prethodno namamljenog da izađe iz nacionalnog parka.

Ubistvo tog lava toliko je razjarilo javnost u svijetu, da se čak i Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija oglasio, usvojivši u petak rezoluciju o borbi protiv krijumčarenja divljači i ilegalnog lova - što je kulminacija dvogodišnje kampanje koja se vodi iz Gabona i Njemačke.

Bonus video: