On je trenutno najomraženiji čovjek na svijetu

Lav je namamljen iz rezervata, a zatim ranjen samostrijelom. Gonjen je skoro dva dana prije nego što je dokrajčen vatrenim oružjem. Mrtvoj životinji je potom odrubljena glava, i odrana koža
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2015. 07:07h

Volter Palmer donedavno je bio poznat samo kao stomatolog iz Minesote, a sada uz njegovo ime stoji – državni neprijatelj.

On je platio 50.000 eura organizatorima safarija kako bi ugrabio priliku da ubije lava po imenu Sesil, miljenika posjetilaca Nacionalnog parka Hvange u Zimbabveu.

Lav Sesil, star 13 godina, bio je ponos cijelog Zimbabvea.

Kako prenose inostrani mediji, lav je namamljen iz rezervata, a zatim ranjen samostrijelom. Gonjen je skoro dva dana prije nego što je dokrajčen vatrenim oružjem. Mrtvoj životinji je potom odrubljena glava, i odrana koža.

Kako prenosi AFP, Palmer je proveo svega nedjelju dana početkom jula u Zimbabveu, a tek su nakon njegovog odlaska vlasti nacionalnog parka i aktivisti za zaštitu životinja alarmirali medije o ubistvu lava.

Iako je Palmer u saopštenju medijima napisao da žali zbog ubijanja lava i da je bio uvjeren da je lov sproveden legalno, lavina uvredljivih komentara stigla je na njegove profile na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk koji su zbog toga zatvoreni, piše Politika.

Ogorčeni ljubitelji životinja, na ulazu njegove ordinacije u Mineapolisu, plišanim igračkama i cvijećem napravili su memorijal u čast ubijenog lava.

Organizacija za zaštitu životinja PETA traži da zubar bude izručen, osuđen i obješen zbog svirepog ubistva lava.

Više od 265.000 ljudi potpisalo je peticiju na internetu – „Pravda za Sesila” kojom pozivaju vladu Zimbabvea da obustavi izdavanje dozvola za lov ugroženih životinjskih vrsta.

Palmer je 2008. osuđen na godinu dana zatvora uslovno i novčanu kaznu od 2.400 dolara zbog ubistva crnog medvjeda van rezervata.

Nikada nije krio da voli da lovi zaštićene divlje životinje. Na platformi za objavu fotografija – Flikr, postavio je fotografiju na kojima pozira sa različitim ulovom.

Galerija

Bonus video: