ISPLIVALI NA OSTRVU RIJUNION

Pronađeni djelovi malezijskog Boinga?

'Ne možemo biti sigurni, ali postoji mogućnost da je to dio nestalog aviona', kazao je Titelman, kojem su fotografije poslate u srijedu ujutro
74 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2019. 07:40h

Dijelovi krila aviona pronađeni na obali francuskog ostrva Rijunion u Indijskom okeanu mogli bi biti ostaci aviona Malaysia Airlines s leta MH370 iz Kuala Lumpura za Peking, koji je misteriozno nestao u martu 2014. godine.

Tako tvrdi bivši vojni pilot Havier Titelman, kojem je jedan stanovnik Rijuniona poslao niz fotografija koje prikazuju ostatke aviona.

Kolege s kojima se konsultovao slažu se da krilo pripada Boingu 777, a to je upravo bio tip aviona koji je letio na letu MH370.

'Ne možemo biti sigurni, ali postoji mogućnost da je to dio nestalog aviona', kazao je Titelman, kojem su fotografije poslate u srijedu ujutro.

Policija sa ostrva Rijunion, koja je pregledala ostatke, smatra da su bili u vodi oko godinu dana, što se opet poklapa s nestalim avionom.

Titelman je za britanski Telegraf rekao kako ima smisla da olupina malezijskog aviona ispliva u Indijskom okeanu te kako sada tu mogućnost ispituju francuska policija, ali i australijska. Prvi rezultati ispitivanja olupine mogli bi biti poznati već za nekoliko dana.

Ako je to zaista komad nestalog malezijskog Boinga, ispostaviće se da su tragači za olupinom tragali na pogrešnom mjestu, nekoliko hiljada kilometara istočno od Rijuniona.

'Prerano je reći kojem avionu pripada komad, tek smo ga jutros pronašli', kazao je za CNN predstavnik francuskog ratnog vazduhoplovstva Kristijan Returan.

Galerija

Preporučujemo za Vas