I golf u nevolji zbog Donalda Trampa

U početku kampanje je rekao da meksički imigratni u SAD donose drogu i kriminal, a da su neki od njih i "silovatelji". U sve to je upleo i golf navodeći da upravna tijela tog sporta podržavaju njegovo mišljenje zato što, kako je rekao, "znaju da sam u pravu"
60 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.07.2015. 14:04h

Američki biznismen Donald Tramp koji je u trku za predsjedničku nominaciju republikanca donio dosta žuči, donio je nevolje i u vrhunsko golf takmičenje.

Tramp naime posjeduje golf teren Tarneberi u Škotskoj gdje se ove nedjelje održava otvoreno prvenstvo Velike Britanije za žene.

Takmičenje bi samo po sebi bilo zanimljivo, pošto Korejka Inbi Park pokušava da pobjedom na tom turniru osvoji gren slem, Novozelanđanka Lidija Ko prvi put taj turnir gdje joj je dosad izmicala pobjeda, dok Mišel Vi juri pobjedu s povrijeđenom lijevom nogom. Sve one su, međutim, u sijenci Donalda Trampa koji rijetko sada silazi s naslovnih strana zbog teških riječi koje je izgovorio u predsjedničkoj trci.

Tramp je rekao da republikanski senator Džon Mekejn nije ratni heroj zato što je bio zarobljen u Vijetnamu i da on voli "ljude koji nisu zarobljeni", dok je za guvernera Južen Karoline Lindzija Grema rekao da je "idiot".

U početku kampanje je na veliko nezadovoljstvo republikanskog vođstva rekao da meksički imigratni u SAD donose drogu i kriminal, a da su neki od njih i "silovatelji". U sve to je upleo i golf navodeći da upravna tijela tog sporta podržavaju njegovo mišljenje zato što, kako je rekao, "znaju da sam u pravu".

Golf se time našao u teškoj poziciji budući da je suočen s čovjekom koji je kao poslovni magnat i televizijska zvjezda unio mnogo novca u taj sport, a i ima među brojnim nekretninama i 18 golf terena.

Profesionalna golf asocijacija, Ženska profesionalna gdf asocijacija, Golf asocijacija SAD i Profesionalna golf asocijacija Amerike saopštili su da Trampove riječi nisu u skladu s njihovom snažnom posvećenoščću inkluzivnom i gostoljubivom okruženju.

Tramp je napravio pauzu u izbornoj kampanji u SAD i došao u Škotsku gdje su on i njegova pratnja zasjenili takmičenje.

"To nam zaista skreće pažnju od velikog turnira koji ćemo imati ove nedjelje", rekla je Vi i dodala da postoji mnogo stvari izvan njene kontrole, ali da će pokušati da kontroliše svoju igru.

Bonus video: