Ubistvo najpoznatijeg lava Zimbabvea izazvalo gnjev širom svijeta

“Duboko žalim što je moj hobi, koji volim i u kom odgovorno i legalno uživam, za posljedicu imao smrt ovog lava," kazao je Palmer
101 pregleda 27 komentar(a)
Sesil, Volter Palmer, Foto: Facebook.com
Sesil, Volter Palmer, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 29.07.2015. 13:39h

Ubistvo lava Sesil, koji je pronađen odrana i obezglavljen na obodima Nacionalnog parka Huange u Zibmbabveu, izazvao je gnjev širom svijeta.

Vlasti Zimbabvea objavile su da je američki državljanin Volter Palmer platio 55.000 dolara mita čuvarima rezervata divljih životinja, kako bi mu dozvolili da ubije lava Sesila samostrijelom.

Palmer koji je na sajtu njegove ordinacije opisan kao „iskusan stomatolog opšte i kozmetičke prakse“, oženjen je i ima dvoje djece.

U saopštenju za Guardian, Palmer je potvrdio da je početkom jula bio u Zimbabveu u lovu.

“Unajmio sam nekoliko profesionalaca i oni su obezbijedili sve dozvole. Prema mojim saznanjima, sve vezano za ovo putovanje bilo je legalno i adekvatno sprovedeno. Nisam imao pojma da je lav kog sam ubio poznat i omiljen među lokalnim stanovništvom, niti da je imao ogrlicu za praćenje”, rekao je. “Oslanjao sam se na stručnost vodiča, kako bih obezbijedio legalan lov”.

“Duboko žalim što je moj hobi, koji volim i u kom odgovorno i legalno uživam, za posljedicu imao smrt ovog lava”.

Njegova Facebook strana je za kratko vrijeme od objavljivanja njegovog imena prepunjena ljutitim komentarima i prijetnjama.

Palmer je pronađen nakon što je glava lava – njegov trofej – pronađena i oduzeta kao dokaz.

Bonus video: