Tramp: Mislim da bismo se Putin i ja odlično slagali

Na pitanje iz publike o odnosima sa Rusijom, Tramp je naveo da je problem u tome što Putin ne poštuje Obamu
59 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2015. 08:08h

Američki biznismen i potencijalni kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da bi imao pozitivnije rezultate u odnosima sa Kinom i Rusijom od aktuelne vlasti, a da je predsjednik, bio bi prijatelj sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Tramp je na skupu u Las Vegasu, u sklopu svoje kampanje za kandidaturu na izborima 2016. godine, kritikovao spoljnu politiku aktuelnog predsjednika Baraka Obame, ali i svog rivala za kandidaturu ispred Republikanske stranke, Džeba Buša, prenijela je agencija AP.

On je istakao da su Kina i Rusija prijatelji "zbog nesposobnog američkog vođstva" i zapitao: "Koga biste više voljeli da pregovara sa Kinom? Trampa ili Džeba Buša?"

Na pitanje iz publike o odnosima sa Rusijom, Tramp je naveo da je problem u tome što Putin ne poštuje Obamu. "Mislim da bismo se Putin i ja odlično slagali", naveo je američki biznismen.

Tramp je tokom obraćanja takođe žestoko kritikovao druge predsjedničke kandidate, uključujući Hilari Klinton, za koju je rekao da je bila najgori državni sekretar u istoriji SAD, i Obamu, kojeg je okarakterisao kao "osobu koja unosi razdore".

On je ponovio da je za SAD neophodno da se riješi problem ilegalne imigracije, ali su neki od prisutnih na skupu ostali šokirani njegovim predlogom za izgradnju zida duž američko-meksičke granice.

Kontroverzni američki milijarder je ponovio da Meksiko šalje nasilne kriminalce u SAD kako bi naštetio Amerikancima i dodao da zvaničnici SAD "na glup način postupaju" sa imigrantima koji u toj zemlji borave ilegalno.

Bonus video: